1.Jag har denna lektion skapat småfranska.
2.Receptet:
2dl fingervarmt vatten
2msk olja
2krm salt
25g färsk jäst eller ev. 2tsk torr jäst
1/2 ägg eller ev. Mjölk
Ev. Frön (vallmofrö,sesamfrö...)
3. Jag gjorde inga ändringar i receptet utan följde det mycket bra.
4 & 5.Inte använda för hög temperatur på vattnet, då dör jäst svamparna. Att inte knåda för mycket på degen, då försvinner glutentrådarna och inte använda för mycket mjöl då bli degen torr och så även bullarna.
6.Ingen. Vi var udda tal, så jag fick jobba själv.
7. Jag jobbade vi kök nr. 4.
8. Min eftersyssla var att tömma och starta diskmaskinen och rengöra och torka av diskbänken.
9. Dem blev alldeles gyllenbruna och smakade ljuvligt. Dem var perfekt gräddade. Med en klick smör imellan bullarna var dem himmelriket! Dem blev exakt som jag förväntat.
Före:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar