Repetition av bakning
Baka med bakpulver:
-Mät noga med måttet.
-Bakpulvret ska ligga löst i måttet.
-Slät struket mått.
-Blanda alla torra ingredienser väl, för att bakpulvret ska vara jämt fördelat.
-Om degen blir för lös, tillsätt mer mjöl.
-Jämnstora bakverk/bröd för att dem ska jämn gräddade.
-Plåten ska stå i mitten av ungen, med över och undervärme.
-Gyllene bruna och ihåliga i mitten när man knackar.
-Ställa av från plåten när dem är ute, för att förhindra fortsatt gräddning.
Baka med jäst:
-jästen måste ha rätt temperatur
-Arbeta degen kraftigare med jäst för att den ska hålla ihop bättre och glutentrådarna ska arbetas up.
-Degen sak vila för att proteinerna ska vila och det ska bli lättare att baka ut.
-Bullarna/bröden ska vara jämn stora och det är viktigt att dem jäser och på plåten. Man ser att dem är färdig jäst när dem är nästa dubbel storlek.
-Man kan kolla det genom att lätt klämma på bullen/brödet och då är degen så elastrisk att degen går sakta ut igen.
-Gräddning, se ovan.
-Förvara i en förseglad påse.
Repetition koka och steka:
Koka
-Man kokar grönsaker i kokande vatten, på låg temperatur med lock.
Steka
-Man lägger fettet i en kall stekpanna.
-Det ska fräsa när man lägger i det man ska steka.
-Man steker på hög värme och sänker sedan värmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar