måndag 15 september 2014

Kötbullar, potatis och brunsås

1. Jag gjorde kötbullar,brunsås och kokta potatisar samt grönsaker.

2. Först skalade vi potatis och morötter och kokade upp potatisen separat och lät dem koka några minuter innan vi la i morötterna i det kokande vattnet för att få dem klara samtidigt, då potatis tar längre tid att koka. Sedan blandade kryddor,ströbröd,lök,vatten och blandfärs och rullade till normalstora köttbullar och stekte i stekpanna med margarin. Sedan slängde vi ihop en sås med vatten,mjölk,grädde,maizena,kryddor(svart och vitpeppar och salt) soja och kalvfond. Vi kokade ihop och kryddade efter smak och tycke.

3.Vi följde inte recepten så noga utan gör som vi själva tycker och tänker. Den som kom på kötbullarna hade ju inget recept! Det finns ju inget rätt eller fel så länge man tycker det är gott och att det går att äta.

4.hacka/riv löken fint, det är inte gott med stora lökbitar.

5. Följ inte recept så noga, gör som du själv vill.

6. Jag jobbade med Mathilda den 1:e.

7.kök nr 2.

8. Torka av borden

9. Det blev gott, det smakar presic som när jag gör det annars! perfekt kokta rotfrukter, mycket goda och kryddade köttbullar och en god brunsås! Och lite lingonsylt till! Tummen upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar