2) Receptet/ Hur gjorde jag: först satt vi ugnen på 200 grader. Jag började steka kycklingen i smör. Samtidigt började jag hacka grönsakerna till woken. Sedan satt vi på riset. Vi la den stekta kycklingen i en gratäng med grädde, mjölk, salt, peppar, vitlök, kalvfond och stekfettet i stekpannan. När riset började koka satt vi in gratängen i ugnen. En stund senare började vi woka grönsakerna i olja. Vi använde: morötter, rödlök, broccoli, och blomkål. När kycklinggratängen var klar var riset och woken också klar. Sedan la vi upp det på tallrikarna.
3) Ändringar i receptet: Vi hade ju inget recept utan vi gjorde vad vi kände för.
4) Viktigt att tänka på: stek kycklingen på hög värme en liten stund för att få en fin stekyta. Tänk på så att alt blir färdigt samtidigt.
5) Råd och tips: ifall vattnet kokat bort från riset när det är lång tid kvar av koktiden så kan man hälla i lite mer vatten.
6) Jobbade med: Mathilda Anderzzon
7) Jobbade i kök nr: nr 2
8) Eftersyssla: Torka av borden
9) Utvärdering: Gratängen blev mycket smakfull och riset var mycket bra kokt samt grönsakerna var bra wokade. Gratängen smakade mycket peppar men det blev gott eftersom grädden och pepparen var ihopa kokad så det var jätte bra resultat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar