måndag 13 oktober 2014

Vaniljbullar

1. Vi gjorde vaniljbullar.

2. Vi smälte smör och hällde i mjölk till 45grader och hälde det över jästen och rörde om. Sedan blandade vi i mjöl,socker och salt och rörde om och lät jäsa i ca 10-15 minuter. Sedan bakade vi ut bullarna. Vi kavlade ut och fyllde dem med vaniljsocker,smör och socker samt rullade ihop dem och delade i bitar. Sedan jäste dem i cirka 15-20 minuter innan vi penslade med upp vispad ägg och pärlsocker och gräddade dem i cirka 6-8 minuter.

3. Det var bara vaniljsmöret som vi inte följde receptet utan vi gjorde på mofå.

4. Att göra bullarna jämn stora.

5. Låt bullarna få en fin gyllenbrun färg.

6. Ellinor von Horrsared

7. Vi jobbade i kök nr 7.

8. Vår eftersyssla var att byta och slänga soppåse.

9. Våra bullar blev jätte bra. Jättebra gräddade, bra smak av vanilj och mycket fin färg. Jag + Ellinor = perfa bullar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar