måndag 2 mars 2015

Risotto med stekt panerad fisk samt kokta grönsaker

1) Detta gjorde jag: risotto med panerad stekt fisk och kokta grönskaer.
2) Receptet/ Hur gjorde jag: först satt vi på riset och satt på vatten till bönerna, broccolin och majsen. Sedan panerade vi fisken med ströbröd,salt och kryddor. Vi rev morötterna och löken och stekte det lite lätt i en gryta. Sedan började vi steka fisken i smör. Lite innan det var klart blandade vi samman ros, löken, majsen och morötterna i en skål. Hällde av vattnen från broccolin och bönerna. Till sist gjorde vi en vitsås av stekfettet. Vi la en bit smör i stekfettet och hällde i mjölk. Kryddade med salt och vitpeppar, och vi gjorde såsen tjockare med hjälp av maizena.
3) Ändringar i receptet: vi gjorde inte efter nåt recept
4) Viktigt att tänka på: sänka plattan när det börjar koka för att inte koka över. Häll i grönsakerna inbrytande när det börjat koka. Använd maizena för få en tjockare sås.
5) Råd och tips: ha förkläde. Panera fisken med goda kryddor. Ha inte för hög värme när du steker fisken.
6) Jobbade med: amanda
7) Jobbade i kök nr: 5
😎 Eftersyssla: sopa golvet
9) Utverdering: Jätte gott! Det godaste jag gjort i hemkunskapen. Fisken fick en fin gyllene färg och det blev bättre än jag tänkt även om såsen var bäst✌️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar